DIY, regenwater opvang met meerdere tonnen

voor het verder gaan van de tuin onafhankelijk te maken van waterleiding en GEB. Wat niet al te moeilijk is behalve water hebben wij van de stichting Ellips milieuwerkplaats niets gebruikt aan nuts voorzieningen. Ik zag dit juweeltje voor water op te slaan. Ideaal voor wat water te hebben om de handen te wassen en voor af en toe in de tuin. Meestal gebruik ik nihil aan water voor de tuin. Nu dit systeem met vaten ziet ergoed uit en op een verhoging gezet zal dit op zeker goed functioneren.Hier een foto en een link naar de pagina waar dit systeem op beschreven staat.
de link http://www.instructables.com/id/Rain-Barrels-1/
Ok zag ook wat erop leek met yerrycans. Nu dit systeem kan ik afwerken met een wandje ervoor opgebouwd uit een halfsteens muurtje. En aan de voorkant een schrijn met een Boeddha beeld erop. De regenpijp ernaar toe gaat dan ook fungeren als onderdeel van een pergola, of een doorkijkje plus pad naar een ander gedeelte van de tuin. ik heb ook een link naar een firma hierna kan men zien wat een prefab systeem kost, zonder buizen naar de
tank. Ze zien er wel spacy uit.http://www.wildkamp.nl/wildkamp/Regenwateropslagtanks_c_1010190?gclid=CLrO5Ij-pqwCFQaFDgod3Csp_Q De prijsverhouding met zelfbouw en voor gefabriceerde systemen is zodanig hoog, dat een hobbyboek klussen in huis een besparing geeft van toch een vakantie naar het zonnige Zuiden, ipv een extra lening.

Reacties